Home » Bestemmingen » Rondreis Marokko

Rondreis Marokko

Rondreizen door Marokko betekent reizen in een totaal andere wereld. Ontdek het sprookje van 1001 nacht. Kies voor een zelfstandige flydrive of boek een geheel verzorgde groepsreis door dit avontuurlijke land vol fraaie medina’s, kleurrijke souks, woestijn en kasbahhotels.

Reistips Marokko

Mis koningssteden  als Marrakech, Fes en Meknes niet tijdens je rondreis. Ontdek de medina van Fes en  slenter door het populaire Marrakech. In Meknes kun  je o.a de Bab Mansourpoort en het mausoleum van de roemruchte sultan Moulay Ismail bezoeken.

Marokko is een zeer afwisselende bestemming. Naast prachtige steden kun je hier genieten van prachtige berg- en woestijnlandschappen.  Maak bijvoorbeeld een kamelentocht in de Erg Chebbi woestijn waar je ook het woestijnstadje Erfoud bezoekt.  Ook werelderfgoed stad Aït-Ben-Haddou  met de prachtige kasba’s is de moeite waard. Hier waan je je Lawrence of Arabia.

Indrukwekkend is ook het Atlas gebergte.  Ontdek hier o.a. de beroemde watervallen van Ouzoud, de Todrakloof en de groene Dades Vallei.

Reisaanbod Marokko

Individueel reizen is in Marokko zeker een aantrekkelijke optie. Aanvullend kun je dan bij veel organisaties extra tours bijboeken  zoals een 4×4 tocht , een wandeling met gids of kamelentocht. Zo is het zelfs mogelijk om je hele hele rondreis met behulp van zogenaamde bouwstenen helemaal op maat samen te stellen.

Naast traditionele groepsreizen bieden reisorganisaties steeds vaker groepsreizen met kleine groepen en veel individuele vrijheid.

 

De kasba's in de oude stad Ait Ben Haddou, Marokko

Marokko in het kort

Vlag: Vlag Marokko
Talen: Arabisch, Berbers
Hoofdstad: Rabat
Tijdsverschil zomer: -1 uur
Inwoners: 33,9 miljoen
Tijdsverschil winter: 0
Oppervlakte: 446.550 km² ( 10,5 x NL)
Reis vliegtuig: 3 u. 35 min.
Valuta: Marokkaanse dirham
Reis auto: 2400 km
Religie: Islamitisch
Bestuurlijk: Parlementaire monarchie
Sluit Menu