Home » Bestemmingen » Rondreis Israël

Rondreis Israël

Maak een groepsreis of maatwerk rondreis door het prachtige Israël. Ontdek de enorme verscheidenheid, de indrukwekkende geschiedenis, ga stappen in Tel Aviv, duiken in Eilat en maak de tocht naar Jeruzalem.

Highlights Israël

Veel rondreizen starten en eindigen in Tel Aviv. Hier kun je genieten van prachtige stranden, een bruisend uitgaansleven, een rijke geschiedenis en cultuur. Ook een bezoek aan Werlderfgoed “De Witte Stad”is de moeite waard.

De opgravingen in  de prachtige kustplaats Caesarea zijn een aanrader. In dit archeologische park zie je o.a. het paleis van Herodus, oude Griekse en Byzantijnse stadsmuren, het aquaduct en het oude Romeinse theater.

In Werelderfgoedstad Akko. Ontdek de rijke geschiedenis en de vele beschavingen die hierbij een rol hebben gespeeld. De gebied rond oude haven en de Arabische markten zijn heerlijk om even doorheen te slenteren.

De middeleeuwse stadsmuren, het aquaduct, het paleis van Herodus en het Romeinse theater zijn goed bewaard gebleven. De mooie route door het Karmelgebergte voert ons verder naar Nazareth, genoemd in het Nieuwe Testament als de stad waar Jezus opgroeide. We bezichtigen hier de Basiliek van de Aankondiging, waar engel Gabriël aan Maria vertelde dat ze het leven zou schenken aan Jezus. Twee overnachtingen in Tiberias. Reisafstand ca. 145 kilometer.

 

meer van Tiberias

Dode Zee

Jeruzalem met het Yad tVashem museum.

 

Meer hoogtepunten en populaire reisroutes zie de kaart en onderstaande ANVR en SGR reisorganisaties.

Israël in het kort

Vlag: Vlag Israël
Talen: Hebreeuws
Hoofdstad: Jeruzalem
Tijdsverschil zomer: + 1 uur
Inwoners: 8,3 miljoen
Tijdsverschil winter: + 1 uur
Oppervlakte: 22.072 km² (0,52 x NL)
Reis vliegtuig: 4 u. 30 min.
Valuta: Israëlische sjekel
Reis auto: km
Religie: Joods
Bestuurlijk:

Reisorganisaties rondreizen Israël

Sluit Menu