Populaire route Ecuador

route: rood, donkerrood
reisduur circa: 3-4 weken
hoogtepunten: Een rondreis door Zuid-Amerika is al een onvergetelijke ervaring. In Ecuador vind je twee reisroutes. De eerste reisroute neemt je mee langs alle highlights van Quito tot en met Guayaquil in het zuiden. De tweede reisroute neemt je vanaf Guayaquil nog mee naar ��n van mooiste plekken op de aarde: de Galapagos eilanden. Voordat je deze eilandengroep gaat bezoeken, reis je eerst langs vele topbestemmingen op het Vasteland van Ecuador. Om je alvast een beeld te geven van de schoonheid van deze reisroutes, vind je hier een aantal absolute hoogtepunten van de rondreis.

1. Op bijna 3000 meter hoogte start je reis in de hoofdstad Quito. De stad kent een rijk koloniaal verleden en dat is goed te zien aan de fraaie gebouwen in het centrum van de stad.

2. Het tropisch regenwoud bij het Cuyabeno Nationaal Park. Hoogtepunten hier zijn de schitterende flora en fauna. Leer veel over de natuur en bezoek de indianenstam die in het park woont. Met de kano vaar je weer terug dwars door het regenwoud.

3. Via de stad Otavalo reis je richting de Andes. Je brengt een bezoek aan het Maquipucuna natuurreservaat. Ook de nacht breng je door in de vrije natuur.

4. Ecuador kent ook veel vulkanische gebieden. Je brengt een bezoek aan het Nationale park Cotopaxi met de gelijknamige vulkaan die bij 6000 meter hoog is.

5. Op 5000 meter hoogte genieten van het prachtige uitzicht bovenop de berg Chimbrazo. Het uitzicht is zeer indrukwekkend en onderleiding van een gids kun je de berg op verschillende manieren afdalen.

6. Ingaprica is d� Inca-ruine van Ecuador, na een mooie reis door onder andere het Andes gebergte bereik je deze mooie ru�ne.

De stad Guayaquil is het eindpunt van de drieweekse rondreis en het startpunt voor de reis naar de Galapagos eilanden.

Vanuit de stad Guayaquil begint het avontuur op de wereldberoemde Galapagos eilanden.

Je vliegt naar het eiland Baltra en reist na aankomst door naar het eiland Santa Cruz. Hier vind je een diverse prachtige flora en fauna.

7. vlakbij het stadje Puerto Ayora kun je het beroemde onderzoeksstation van Charles Darwin bezoeken.

8. De prachtige rode stranden op het eiland Rabido.

9. Het vogeleiland Seymour Norte bewonder hier de meest fraaie vogelsoorten.

10. Espanola is het meeste zuidelijkste eiland van de Galapagos eilanden.

Tijdens deze rondreis kom je op bijna alle eilanden van de Galapagos eilandgroep. Geniet van flamingo's, zeeleeuwen, schildpadden, koraal en tropische vissen. De acht dagen op de Galapagos eilanden is misschien wel d� highlight van de rondreis.

beste reistijd: mei t/m december
groepsreis of individueel: groepsreis

Rondreis Ecuador

  • Geen rondreis gevonden?

    Je rondreis Peru, Bolivia, Brazilië, Argentinië of Ecuador nog niet gevonden? Schrijf je voor onze nieuwsbrief voor en ontvang leuke aanbiedingen van locale touroperators en bekende reisorganisaties.
  • Stuur deze site door

    Stuur je vrienden, collega's en familie nu een tip over mijn website met rondreisaanbiedingen.