Populaire routes Brazilie

Kleur route: rood
reisduur circa: 3 weken
hoogtepunten: Leer de regio rondom de wereldstad Rio de Janeiro kennen en ervaar de prachtige stranden, de levendige steden, het nachtleven van Rio en Sao Paolo, maar ook de schitterende natuur van het zuidoosten van Brazilie. Enkele hoogtepunten tijdens deze rondreis zijn:

1. De wereldstad Rio de Janeiro. Hier vind je op de berg Corcovado het beroemde Christus beeld, dat uitkijkt over de stad, het immens grote Maracana voetbalstadion en natuurlijk de wereldberoemde stranden Ipanema en Copacabana.

2. Ervaar het regenwoud op het eiland Ilha Grande en geniet van de zeer bijzondere natuur op dit eiland.

3. De bruisende miljoenenstad Sao Paolo, met zijn vele restaurants, bars en clubs is het nachtleven hier fantastisch

4. Rond de stad Belo Horizonte kun je excursies ondernemen naar onder andere de oude mijnstad Diamantina. De natuur rond de stad is prachtig en het centrum van Diamantina staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

5. Beklim de berg Pica da Bandeira in het Nationale Park Caparao. En geniet op bijna 3000 meter hoogte van het schitterende uitzicht.

6. Rust even uit van de lange reis en geniet van het Braziliaanse strandleven in Buzios met zijn tropische stranden. Hierna begin je uitgerust aan het laatste deel van je rondreis.

7. Voordat je terug bent in Rio de Janeiro kun je nog naar de stad Petropolis, de voormalige Keizelijke stad.

beste reistijd: in en rond de zomer.
groepsreis of individueel: beide


Kleur route: blauw
reisduur circa: 3 maanden
hoogtepunten: Deze rondreis neemt je mee op ontdekkingsreis door heel Brazilie. Hieronder kun je enkele van de vele hoogtepunten van deze bijzondere reis lezen.

1. De tropische stranden bij Paraty en Ubatuba zorgen voor die heerlijke ongedwongen Braziliaanse sfeer.

2. Brasilia, de hoofdstad van Brazilie, is een compleet nieuw gebouwde stad met vele architectonisch hoogstandjes.

3. De reis gaat verder via de nationale natuurparken Veadeiros en Diamantina. Geniet hier van de bergen en de prachtige natuur.

4. In de stad Recife stap je in het vliegtuig en verlaat je het Braziliaanse vasteland, om na ruim een uur vliegen, aan te komen op het eiland Fenrnando do Noronha. Op deze eilandengroep kun je heerlijk genieten van de natuur en de prachtige stranden.

5. Het impossante duingebied Lencois Marahenses zal je doen verbazen. Dit gebied is echt een wonder der natuur.

6. Heel bijzonder is de boottocht op de Amazone rivier die je van Belem naar Manaus brengt.

7. Aan het einde van de reis kun je nog even bijkomen aan het strand bij de stad Florianopolis, waarna je terugkeert naar Sao Paolo.

beste reistijd: in en rond de zomer.
groepsreis of individueel: beidebeste reistijd: in en rond de zomer.
groepsreis of individueel: beide


Kleur route: groen
reisduur circa: 3 weken
hoogtepunten: Het zuiden Brazilie is nog niet heel bekend bij toeristen. Toch is het een gebied die het bezoeken zeker waard is. Vanuit de stad Curitiba begint deze rondreis door Zuid-Brazilie en neemt je mee richting de Paraguyaanse en Argentijnse grens. Enkele highlights tijdens deze rondreis zijn:

1. Bij de stad Paranagui kun je de boot nemen naar het prachtig eiland Ilha do Superagui. De natuur op het eiland is schitterend en je vindt er heerlijke tropische stranden.

2. Het strand bij Praia da Rosa is een van de best bewaarde geheimen van Brazilie. Naast het prachtige strand kun je hier, vlakvoor de kust, walvissen tegenkomen. Een hele bijzondere en mooie ervaring.

3. Via Santo Angelo kom je uiteindelijk bij de watervallen van Foz do Iguacu. Geniet van het donderende geraas van het water. Heel bijzonder is dat je hier ook op het drielandenpunt bent tussen Brazilie, Argentinie en Paraguay.

beste reistijd: in en rond de zomer.
groepsreis of individueel: beide