Populaire routes Zweden

Route: blauw
Highlights: Deze rondreis door Zweden brengt je langs vele fraaie steden, dorpen, meren en natuurgebieden. Bezoek het het dorp Emmabode, in het gebied dat bekend staat als het Glasriket. Dit wordt ook wel het Koninkrijk van kristal genoemd. Geniet van de vele fraaie oude Zweedse steden met vele prachtige bezienswaardigheden. Bekijk in de stad Kalmar het beroemde kasteel of geniet in hoofdstad Stockholm van de vele musea en van de eilanden waar de stad op gebouwd is. Leer de plaatsen rond het Vanermeer kennen en geniet van het uitzicht en de rotskusten van de Zweedse westkust. Gotenborg, Helsingborg en Malmo ontbreken ook niet. Deze rondreis neemt je mee naar vrijwel alle grote Zweedse steden.
Zwaarte reis: easy
Duur reisroute: 20 dagen
Beste reistijd: het gehele jaar
Groepsreis of individueel: individueel
Extra's Maak gebruik van de digitale kaart voor meer informatie over de hoogtepunten en highlights van deze rondreis door Zweden.

Route: rood
Highlights: Vanuit de prachtige hoofdstad Stockholm reis je naar het zuiden. Via de steden Norrkoping en Linkopping kom je aan in Vimmerby. Bezoek hier het themapark Astrid Lindgrens World. Geniet weer van de verhalen van Pipi Langkous, Ronja de Roversdochter of de Gebroeders Leeuwenhart. Hierna reis je naar Nybro in het Koninkrijk van Kristal, het Glasriket gebied. Morbylanga ligt op Oland. Dit eiland kent een prachtige flora en fauna. Hierna reis je naar het grootste meer van Zweden. Bij het Vanermeer bezoek je het plaatsje Granna en ga je met de boot naar het eiland Visingso middenin het meer. Via Mariefred, waar je het kasteel Gripsholms kunt bezoeken brengt de reis je weer terug naar Stockholm.
Zwaarte reis: easy
Duur reisroute: 9 dagen
Beste reistijd: juni t/m augustus
Groepsreis of individueel: individueel
Extra's Voor meer informatie over de hoogtepunten en highlights van deze rondreis door Zweden, kun je gebruik maken van de digitale kaart op de site.

Route: groen
Highlights:Kiruna ligt al boven de poolcirkel en is het startpunt van deze avontuurlijke reis.; In de buurt van Kaupinnen overnacht je in de door jezelf gemaakte iglo. Bij helder weer kun je genieten van het prachtige Noorderlicht. De reis naar Lake Kaperasjarvi maak je per hondenslee. Het lijkt net of je terug in de tijd gaat. Geniet van de natuur en deze bijzondere vorm van vervoer. In Jukkasjarvi wacht nog een hele bijzondere ervaring. Je brengt de nacht hier door in het IJshotel. De volgende dag ga je per sneeuwscooter op weg. Geniet wederom van het ijslandschap. Hierna reis je weer terug naar Kiruna voor de terugreis naar Nederland
Zwaarte reis: medium
Duur reisroute: 7 dagen
Beste reistijd: november t/m februari
Groepsreis of individueel:
Extra's maak gebruik van de digitale kaart voor meer informatie over deze rondreis in het noorden van Zweden en haar vele hoogtepunten.