Populaire routes Turkije

Route: blauw
Highlights: Deze rondreis neemt je mee van de zuidkust van Turkije naar het adembenememd mooie CappadociŽ, gelegen in centraal Turkije. Vanuit de badplaats Antalya reis je richting de stad Konya. Onderweg naar Konya kun je genieten van het prachtige berglandschap. Het landschap in CappadociŽ is ontstaan door diverse vulkaanuitbarstingen. Hierdoor zijn er overal in het gebied bijzondere plekken ontstaan. Heel bijzondere zijn de turfsteenkegels die je hier aantreft. Verder moet je een bezoek hebben gebracht aan een van de grotwoningen in deze streek. Een bezoek aan de ondergrondse stad Kaymakli mag zeker ook niet ontbreken. In Cappadocie kun je ook uitstekende wandelen. Tijdens deze wandelingen kun je genieten van het prachtige landschap om je heen. Na een aantal dagen in CappadociŽ te zijn geweest, reis je weer terug naar de badplaats Antalya. Geniet hier nog van de zon, zee en strand van de Turkse riviera.
Duur reisroute: 8-15 dagen
Beste reistijd: in en rond de zomer
Groepsreis of individueel: individueel- en groepsreis
Extra's Turkije en dan voornamelijk CappadociŽ, leent zich uitstekend voor een rondreis. Vanaf de kust reis je naar het in centraal Turkije gelegen berggebied Cappadocie. Geniet hier van de schitterende natuur. Wil je meer lezen over de highlights van deze rondreis? Maak dan gebruik van de informatie op de digitale kaart hier op de site.

Route: rood
Highlights: Het eerste hoogtepunt is de wereldstad Instanbul. Deze fantastische stad ligt aan de Bosporus en vormt zo de poort tussen het westen en oosten. Dit is in de stad ook goed te zien. Het westelijke gedeelte van de stad ligt op het Europese continent en het oostelijke gedeelte op het Aziatische. Hierna reis je naar de hoofdstad Ankara, in het centrum van Turkije. Bezoek hier het mausoleum van Ataturk. Hierna reis je naar de prachtige regio CappadociŽ. Via Goreme en Ortahisar, waar je kunt genieten van het bijzondere landschap, reis je richting de stad Kayseri. De rondreis buigt nu af naar het zuiden, richting de Middellandse zee. Na Adana en Anamur, kom je aan in de badplaats Alanya. Hier kun je genieten van zon, zee en strand. Je blijft de kust volgen en via de ruÔnes bij Side en het havenstadje Kalkan, kom je aan in Dalaman, het eindpunt van deze rondreis door het prachtige land Turkije.
Duur reisroute: 14-20 dagen
Beste reistijd: in en rond de zomer
Groepsreis of individueel: individueel en groepsreis
Extra's Lees meer over deze rondreis door Turkije door gebruik te maken van de informatie op de digitale kaart. Lees alles over de highligts van deze reis.