Populaire route Slovenie

Route: blauw
Highlights: Slovenie is misschien nog niet zo bekend als vakantieland, maar heeft zeker veel te bieden. Deze rondreis begint in het noordoosten van Slovenie bij het dorpje Moravske Toplice. Het dorpje ligt dichtbij de Kroatische, Hongaarse en Oosterijkse grens en je kunt ervoor kiezen om de eerste route van je rondreis ook langs een van deze landen te laten gaan. De hoofdstad Ljubljana is een leuke stad in het centrum van Slovenie. In de stad vind je nog vele fraaie oude gebouwen en je moet een bezoek hebben gebracht aan het Preserenplein. Wil je echt genieten van een middeleeuwse sfeer? Zet dan koers naar het dorp äkofja Loka. De meeste oude gebouwen zijn nog in originele staat. Bij het stadje Bled vind je het fraaie gelijknamige meer, waar je heerlijk kunt genieten. Huur hier een bootje en ontdek dit prachtige gebied eens vanaf het water. Vanuit Bled reis je door naar het meer van Bohinj. De natuur in dit gedeelte van Slovenie is prachtig. Je reist nu door naar het zuidwesten van Slovenie, richting de kust. Onderweg kom je langs Postojna. Je moet hier een bezoek hebben gebracht aan het grottenstelsel bij het stadje. Je kunt onder begeleiding van een gids door de grotten wandelen, maar er rijdt ook een klein treintje door een gedeelte van het grottenstelsel. Via de havenplaats Izola, kom je aan in Piran. Piran is een fraaie oude stad met een heerlijke Mediteriaanse sfeer. Portoroě is het eindpunt van je rondreis door Slovenie. Dit kleine stadje heeft de beschikking over een eigen vliegveld waardoor het goed te bereiken is. Het is ook de badplaats van Slovenie. Je vindt er veel bars en restaurants en er is zelfs een casino.
Zwaarte reis: easy
Duur reisroute: 10 dagen
Beste reistijd: juni t/m augustus
Groepsreis of individueel: individueel
Extra's deze leuke rondreis door het nog onbekende Slovenie brengt je langs alle fraaie plekjes van dit leuke land. Begin de reis in het noordwesten en reis af naar de Adriatische kust. Wil je meer lezen over de highlights van deze rondreis? Maak dan gebruik van de informatie die je vind op de digitale kaart hier op de stie.

Rondreis Slovenie

  • Geen rondreis gevonden?

    Zoek je een maatwerk rondreis of georganiseerde groepsreis door Europa en nog niets gevonden? Schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief vol Europa Aanbiedingen, leuke reisorganisaties en de beste locale touroperators.
  • Stuur deze site door

    Stuur je vrienden, collega's en familie nu een tip over mijn website met rondreisaanbiedingen.