Populaire routes Groenland

Route: blauw
Highlights: Tassiilaq is een havenplaats aan de oostkust van Groenland. De haven van de stad is maar een half jaar goed te bereiken. Het is het startpunt van deze bijzondere en onvergetekijke rondreis in het ongerept Groenland. Nanortalik is een oude koloniale nederzetting op de zuidpunt van Groenland. Vanuit Nanortalik is het mogelijk om per schip op Gletsjertocht te gaan. Sisimiut is een dorp aan de westzijde van Groenland. Het dorp heeft goede en uitgebreide facilitieten. Er is zelfs een zwembad. Ilulissat betekent ijsberg. Deze zul je hier dan ook zeker zien. De natuur is hier prachtig en indrukwekkend. Met als dat ijs en hoge ijsbergen waan je je in een totaal andere wereld. Uummannaq is de laatste halte van deze rondreis door Groenland. Geniet hier van de prachtige berg bij de stad en blik terug op een onvergetelijke reis.
Zwaarte reis: medium/hard
Duur reisroute: 14 dagen
Beste reistijd: in en rond de zomer
Groepsreis of individueel: groepsreis
Extra's voor meer informatie over de highlights van deze rondreis door het ongerepte landschap van Groenland, kun je gebruik maken van de informatie die je kunt vinden op de digitale kaart hier op de site.

Route: rood
Highlights: Ottawa, de hoofdstad van Canada is het beginpunt van deze zeer bijzondere rondreis. Per vliegtuig arriveer je in Kangerlussuaq waar je aan boord gaat van een ijsbreker die de komende dagen je thuis zal zijn. Dit schip neemt je mee naar de meest afgelegen plekjes op het noordelijk halfrond. Deze rondreis brengt je langs de fraaiste gebieden van het ongerepte Groenland. Per schip vaar je door het gebied waar je per zodiacboot en helicopter vanaf het schip naar het vasteland wordt gebracht voor onvergetelijke excursies. Bij Prins Christian Sound vaar je tussen de prachtige en zeer indrukwekkende ijsberg door en kun je genieten van de winterse kustlijn. In dit immense gebied wonen nagenoeg geen mensen is de natuur dus helemaal de baas. Een ontmoeting met een ijsbeer, zeeleeuw of walvis is hier zeer goed mogelijk. Bij Daneborg kun je genieten van het onvergetelijke en sprookjesachtige Noorderlicht. Daneborg is een kleine nederzetting waar maar een tiental mensen woont. Hierna zet het schip koers naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Dit is tevens het eindpunt van deze droomreis door het ijslandschap rond het poolgebied. Vanuit Reykjavik vlieg je terug naar Amsterdam.
Zwaarte reis: easy/medium
Duur reisroute: 20 dagen
Beste reistijd: in en rond de zomer
Groepsreis of individueel: groepsreis
Extra's Gebruik de informatie die je kunt vinden op de digitale kaart om meer te lezen over de highlights van deze schitterende rondreis door Groenland.

Rondreis Groenland

  • Geen rondreis gevonden?

    Zoek je een maatwerk rondreis of georganiseerde groepsreis door Europa en nog niets gevonden? Schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief vol Europa Aanbiedingen, leuke reisorganisaties en de beste locale touroperators.
  • Stuur deze site door

    Stuur je vrienden, collega's en familie nu een tip over mijn website met rondreisaanbiedingen.