Populaire routes Engeland

Route: blauw
Highlights: deze rondreis neemt je mee door alle landen van het Verenigd Koninkrijk. Geniet van de beroemde universiteitsstad Cambridge, wandelen in het Snowdonian National Park bij Llanberis, de gezelligheid in Ierlands hoofdstad Dublin, de indrukwekkend Atlantische kust bij Ardara, Belfast met zijn vele Victoriaanse gebouwen, bezoek Castle Rock in Edingburgh waar je het beroemde kasteel kunt bekijken en de bruggen in Newcastle.
Zwaarte reis: easy
Duur reisroute: 15 dagen
Beste reistijd: in en rond de zomer
Groepsreis of Individueel: groepsreis
Extra's: klik op de kaart voor meer informatie en enkele hoogtepunten van deze prachtige en onvergetelijke rondreis door de landen van het Verenigd Koninkrijk.

Route: groen
Highlights: Met de boot kom je aan in de Noord-Engelse havenstad Newcastle. Vanuit deze stad reis je verder naar het noorden richting Hexham om uiteindelijk in het kleine plaatsje Greenhead te arriveren. Je bent nu heel dichtbij de beroemde Hadrians wall, de muur die door Romeinen werd gebouwd en de meeste noordelijke grens van het voormalige Romeinse rijk. Hierna reis je weer naar het zuiden en via het prachtige Lake District arriveer je in het havenstadje Heysham. Stap hier op de ferry en breng een bezoek aan het Isle of Mann. Op dit mooie eiland kun je de steden Peel en Ramsey bezoeken alvorens je weer naar het Britse vasteland gaat. Via het ruige heuvellandschap in de Yorkshire Dales kom je in de stad Richmond aan. Een bezoek aan de oude stad York mag zeker niet ontbreken. Bewonder hier de kathedraal of breng een bezoek aan het Vikingmuseum. Daarna neemt de reis je weer mee richting de oostkust van Engeland. Op weg naar Whitby kun je nog heerlijk gaan wandelen in het North York Moors National Park. Hier vind je nog prachtige ongerepte veengebieden. Via de kustlijn reis je uiteindelijk terug naar Newcastle en stap je weer op de boot richting Nederland.
Zwaarte reis: easy
Duur reisroute: 17 dagen
Beste reistijd: in en rond de zomer
Groepsreis of Individueel: groepsreis en individueel
Extra's: klik op de kaart voor meer informatie en enkele hoogtepunten van deze prachtige en onvergetelijke rondreis in het Noorden van Engeland.

Route: rood
Highlights: Per boot kom je aan in de bekende havenstad Dover. Dit is het startpunt van een hele complete rondreis door het fraaie zuiden van Engeland. De reis neemt je eerst mee naar de prachtige krijtrotsen bij Beachy Head. Dit natuurschoon ligt dichtbij de stad Eastbourne. Hierna bezoek je Brighton een van de beroemdste badplaatsen van Engeland. In de marinestad Portsmouth moet je natuurlijk het beroemde schip van Lord Nelson bezocht hebben. Via het kleine plaatsje Amesbury kom je vervolgens aan bij het mythische Stonehenge. Je reist als het ware terug in de tijd. Hierna reis je door naar Lands End het meest westelijke puntje van het Britse vasteland. Geniet hier van de indrukwekkende uitzichten over de Atlantische oceaan. Na de kust reis je weer naar het noordelijk gelegen Exmoor National Park. Bij het plaatsje Lynmouth kun je met de oude kabelbaan naar het lager gelegen dorpje Lynton reizen. Een waar wonder der techniek aangezien de kabelbaan met behulp van water aangedreven wordt. Via de universiteitsstad Bristol reis je door het Engelse landschap naar Londen, een van de leukste steden ter wereld. Geniet hier nog van de beroemde bezienswaardigheden zoals de Tower Bridge en Buckingham Palace of ga lekker shoppen op Oxford street.
Zwaarte reis: easy
Duur reisroute: 18 dagen
Beste reistijd: in en rond de zomer
Groepsreis of Individueel: groepsreis en individueel
Extra's: klik op de kaart voor meer informatie en enkele hoogtepunten van deze prachtige en onvergetelijke rondreis langs de mooie zuidkust van Engeland.

Rondreis Engeland

  • Geen rondreis gevonden?

    Zoek je een maatwerk rondreis of georganiseerde groepsreis door Europa en nog niets gevonden? Schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief vol Europa Aanbiedingen, leuke reisorganisaties en de beste locale touroperators.
  • Stuur deze site door

    Stuur je vrienden, collega's en familie nu een tip over mijn website met rondreisaanbiedingen.