Populaire route Azerbeidzjan

Route: blauw
Highlights: Azerbeidzjan is voor velen nog een onbeschreven blad. Toch is het land uitstekend geschikt voor een rondreis, waar fraaie hoogtepunten elkaar afwisselen. De rondreis start in de hoofdstad Baku, gelegen aan de Kaspische zee. De geschiedenis van de stad is al eeuwen oud. Hierdoor vind je van diverse culturen nog sporen in de stad en dat maakt Bakoe erg aantrekkelijk voor toeristen. Na Bakoe reis je langs de Kaspische kust naar het noorden, richting Nabran. Nabran is een klein stadje, maar zeer geliefd bij toeristen. Je vindt hier veel appartementen en hotels. Hier kun je even genieten en bijkomen na het eerste gedeelte van je reis naar en in Azerbeidzjan. Via Quba reis je weer westwaarts en breng je een bezoek aan Gabala. In en rond Gabala vind je nog vele belangrijke archeologische plekken. Hierna reis je naar het meeste westelijke punt van de rondreis, naar Nakhchivan. Deze stad ligt in het zuiden van de Kaukasus en dit gebied wordt omringd door de landen Iran en ArmeniŽ en grenst voor een heel klein stukje aan Turkije. Tijdens de reis naar Nakhchivan kun je genieten van het prachtige berglandschap. De reis gaat nu weer richting het oosten, richting de Kaspische kust en brengt je naar het nationale park Gobustan. Geniet hier van het prachtige rotslandschap en bewonderen de overblijfselen van oude volken. Het park is door de Unesco op de werelderfgoedlijst geplaatst. Na dit prachtige natuurgebied reis je verder naar de zuidelijke stad Lankaran. Je bevindt je nu weer dicht bij de Iraanse grens en de prachtige Kaspische kust. Na je bezoek aan Lankaran, reis je terug naar de hoofdstad Bakoe, waar de rondreis door Azerbeidzjan eindigt.
Zwaarte reis: easy
Duur reisroute: 16 dagen
Beste reistijd:voor- en najaar
Groepsreis of Individueel: groepsreis
Extra's: Wil je alvast meer lezen over de highlights van deze rondreis door Azebeidzjan? Maak dan gebruik van de informatie, die je snel en eenvoudig kunt vinden, met behulp van de digitale kaart hier op de site.

Rondreis Azerbeidzjan

  • Geen rondreis gevonden?

    Je ideale verre reis naar AziŽ nog niet ontdekt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen Thailand, China, India en overige reisbestemmingen vol cultuur en avontuur.
  • Stuur deze site door

    Stuur je vrienden, collega's en familie nu een tip over mijn website met rondreisaanbiedingen.