Populaire route Armenie

Route: blauw
Highlights: Een rondreis door Armenie staat bol van de hoogtepunten. Armenie is namelijk een prachtig land. De natuur in het land wordt gekenmerkt door bergen. In Armenie vind je ook nog zeer veel fraaie kloosters, niet zo vreemd wat Armenie wordt gezien als 's werelds oudste Christelijke staat. Je rondreis begint in de hoofdstad Jerevan. Met zijn ruim 1 miljoen inwoners tevens de grootste stad van het land. Jerevan is van oudsher op diverse gebieden een belangrijke stad. Naast een centrum voor de handel, is Jerevan ook een invloedrijk centrum voor de wetenschap en de cultuur. Hierna reis je richting Echmiatsin, even te westen van Jerevan. Hier kun je de beroemde kathedraal bewonderen. Via Ashtarak, reis je naar het noorden, richting Dilijan. Deze regio is beroemd vanwege haar groene karakter. Je kunt heerlijk gaan wandelen in het Dilijan National Park en genieten van de prachtige flora en fauna. In en rond Dilijan vind je ook vele oude kloosters en kerken. In combinatie met de prachtige natuur vormen de kerken en kloosters een prachtig landschap. Hierna reis naar het zuidelijker gelegen stadje Sevan aan het gelijknamige meer. Hier kun je aan de boorden van het meer even bijkomen van de lange reisdagen. Het uitzicht over het meer is prachtig. Leuk om te weten dat het Sevan meer, een van de hoogste gelegen meren van de wereld is. In en rond het meer kun je vele fraaie bezienswaardigheden bewonderen. Geniet op een van de stranden of onderneem een excursie naar de kloosters rond het meer. Na het prachtige Sevan meer, reis je via Sisian naar het zuidelijkste punt van deze rondreis, het Shikahogh natuurreservaat. Geniet hier van de enorme bossen. In deze bossen leeft een zeer divers aanbod van wilde dieren. Het is goed mogelijk dat je een beer of berggeit tegenkomt. Je reist, na deze prachtige natuurervaring, naar het noordelijker gelegen Khosrov natuurreservaat. In dit prachtige berggebied, vind je een grote populatie van bijzondere vogels. Helaas is Khosrov tevens de laatste halte van je rondreis door Armenie. Je reist na Khosrov terug naar Jerevan, waar de rondreis door het bijzonder verassende Armenie eindigt.
Duur reisroute: 10-14 dagen
Beste reistijd: voor- en najaar
Groepsreis of individueel: individueel
Extra's een rondreis door Armenie staat bol van de highlights. In dit, voor velen nog onbekende land, kun je genieten van natuur, cultuur en rust. Naast de vele kloosters en kerken, reis je langs fraaie natuurreservaten en kun je je verwonderen over de gastvrijheid van de Armeniers. Wil je meer lezen over de hoogtepunten in Armenie? Gebruik dan de informatie, die je snel en eenvoudig kunt vinden, met behulp van de digitale kaart hier op de site.

Rondreis Armenie

  • Geen rondreis gevonden?

    Je ideale verre reis naar AziŽ nog niet ontdekt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen Thailand, China, India en overige reisbestemmingen vol cultuur en avontuur.
  • Stuur deze site door

    Stuur je vrienden, collega's en familie nu een tip over mijn website met rondreisaanbiedingen.