Populaire routes Namibie

Route: blauw
Highlights: NamibiŽ is een prachtig land, gelegen aan de Atlantische oceaan in de punt van Afrika. De rondreis door NamibiŽ begint in de hoofdstad Windhoek, dat centraal in het land gelegen is. Vanuit Windhoek reis je naar het noorden richting het Waterberg plateau. Hier tref je een zeer divers aanbod van flora en fauna aan. Het indrukwekkende rotslandschap is een waar wonder der natuur. Verder is dit gebied beroemd vanwege haar zeer fraaie vogelpopulatie. Vanuit Waterberg plateau gaat de reis verder naar het noorden, richting het Nationale Park Ethosha. Ethosha is een prachtig natuurreservaat waar je vele wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving kunt bewonderen. Zie hier hoor antilopen, neushoorns, luipaarden, olifanten, leeuwen en zebra's leven. In Ethosha kun je dit extra goed zien vanwege de vele drinkplaatsen in het park. Ethosha is ongetwijfeld een absoluut hoogtepunt van je rondreis door NamibiŽ. Na de pracht van Ethosha, reis je nu naar Opuwo. In Opuwo kun je meer leren over de levenswijze van de oorspronkelijke bewoners van dit deel van Afrika. Leer hoe de stammen weten te overleven en hoe ze in harmonie met de natuur leven. De reis gaat nu weer naar het zuiden en brengt je naar de Atlantische kust van NamibiŽ. Bij Kaap Kruis kun je genieten van het uitzicht over de oceaan en je vindt hier ook een heel grote kolonie Kaapse pelsrobben. Vanuit Kaap Kruis gaat de reis verder naar Swakopmund. Deze plaats ligt ook aan de Atlantische kust. Je kunt hier nog goed zien dat NamibiŽ een vroegere Duitse kolonie is geweest. De architectuur in de stad is hier een heel duidelijk voorbeeld van. Bij Sossusvlei ben je aangekomen in het duinengebied van NamibiŽ. Geniet van de immense zandduinen met hun typische rode kleur. Hierna reis je weer naar hoofdstad Windhoek, waar deze rondreis door het fraaie land NamibiŽ ten einde komt.
Duur reisroute: 19 dagen
Beste reistijd: voorjaar en winter
Groepsreis of individueel: groepsreis
Extra's Wil je meer lezen over deze rondreis door het prachtige Namibie? Maak dan gebruik van de informatie op de digitale kaart hier op de site. Lees alles over de highlights van de rondreis en kom al helemaal in de stemming.

Route: rood
Highlights: De rondreis start in hoofdstad Windhoek. Hierna reis je naar het noordwesten om op neushoornsafari te gaan. Hier, in en rond het Ethsoha Wildpark, vind je een zeer divers aanbod van wilde dieren. Naast neushoorns zul je ook leeuwen, zebras of luipaarden tegenkomen. Na dit natuuravontuur reis je naar Kamanjab, waar de indrukwekkende tradities van de Himba stam kunt bewonderen. Hierna brengt de reis je naar het noordoosten van NamibiŽ. Bij de zogenaamde Caprivi strook kun je per boot de omgeving verkennen. De Caprivi strook is een smal stukje NamibiŽ tussen Zambia en Botswana. Het is ook mogelijk om vanaf hier een excursie te ondernemen richting Chobe National Park in Botswana. Daarna wordt koers gezet richting de Atlantische kust van NamibiŽ. Bij Sesriem, kun je genieten van de prachtige en zeer hoge zandduinen. Na al deze fraaie wonderen der natuur, reis je weer terug naar Windhoek.
Duur reisroute: 15-20 dagen
Beste reistijd: voorjaar en winter
Groepsreis of individueel: individueel- en groepsreis
Extra's voor meer informatie over de mogelijkheden en prachtige bestemmingen in Namibie, kun je gebruik maken van de informatie die je kunt vinden op de digitale kaart hier op de site. Lees meer over de hoogtepunten van rondreizen door het prachtige Namibie.

Rondreis Namibie

  • Geen rondreis gevonden?

    Je perfecte maatwerk rondreis of groepsreis Afrika nog niet gevonden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang aanbiedingen Zuid Afrika, NamibiÔŅĹ, Marokko, Egypte, Tanzania en overige Afrikaanse bestemmingen per e-mail als eerste.
  • Stuur deze site door

    Stuur je vrienden, collega's en familie nu een tip over mijn website met rondreisaanbiedingen.