Populaire routes Mozambique

Route: blauw
Highlights: Een rondreis naar Mozambique kun je uitstekend combineren met een reis naar Zuid-Afrika, Malawi en Zambia. Je kunt in deze landen genieten van de prachtige flora en fauna in de diverse wildparken. Naast natuurparken breng je ook bezoeken aan de diverse steden, die een onvergetelijke indruk op je zullen maken. Geniet van de Afrikaanse gastvrijheid en leer dit prachtige stukje Afrika op een leuke, actieve manier beter kennen. De reis begint in Zuid-Afrika waar je een bezoek brengt aan het bekende Kruger park. In het Kruger Park vind je een zeer divers aanbod van wilde dieren. Erg speciaal is het om op nachtsafari te gaan en te zien hoe de dieren dan leven. Na het Kruger Park reis je naar Mozambique. De eerste halte in dit fraaie land is de hoofdstad Maputo. De stad kent een rijk koloniaal verleden en Mozambique behoorde lange tijd tot Portugal. Maputo zelf is werkelijk een prachtige stad met een evenzo prachtige sfeer. Na de drukte van de stad, reis je weer de natuur in. Bij Inhambane ga je kamperen in het wild en vanuit de stad Vilanculos kun je ervoor kiezen om een excursie te ondernemen naar de Bazarut archipel, een fraaie eilandengroep voor de kust van Mozambique. Hierna gaat de reis verder naar Malawi richting de stad Blantyre. In het Nationale park Liwonde kun je per boot over de rivier de Shire reizen, onderweg kom je diverse wilde dieren tegen. Geniet van ontmoetingen met nijlpaarden en krokodillen. Bij Cape MacLear kun je even bijkomen van de reis van de afgelopen dagen. Hier aan het meer van Malawi kun je heerlijk aan het strand liggen. Via Lilongwe brengt de reis je naar het Nationale Park South Luangwa. Dit is een van de fraaiste wildpark in heel Afrika. Per jeep reis je door het gebied en kun je optimaal genieten van de wildlife hier in het park. Helaas komt er na deze laatste safari een eind aan de rondreis door Zuid-afrika, Mozambique, Malawi en Zambia.
Duur reisroute: 24 dagen
Beste reistijd: juni t/m september
Groepsreis of individueel: groepsreis
Extra's voor meer informatie over deze complete rondreis langs de prachtige natuurparken van Zuid-Afrika, Mozambique, Malawi en Zambia, kun je gebruik maken van de digitale kaart hier op site. Lees meer over de highlights van deze prachtige en complete rondreis.

Route: rood
Highlights: Startpunt voor deze rondreis door Mozambique is de hoofdstad Maputo. In Maputo kun je de Portugese koloniale invloeden nog goed zien. Maputo is een fraai begin van je rondreis. Hierna reis je naar Inhaca een klein, maar zeer mooi eiland voor de kust van Mozambique. Na het bezoek aan Inhaca reis je langs de kust naar Praia do Tofo. Hier kun je genieten van het strand en zee en je kunt hier uitstekend duiken of snorkelen. De kustlijn voor Praia do Tofo is beroemd vanwege de aanwezigheid van de bijzondere walvishaai en de reuzenmantas. Bewonder deze dieren hier in hun natuurlijke omgeving, een onvergetelijke ervaring. Voor de kust van Mozambique ligt ook de eilandengroep de Bazaruto Archipel. Je bezoek het eiland Benguerra en kunt hier genieten van de diverse flora en fauna. In de wateren rond Benguerra kun je uitstekend snorkelen en duiken. De reis gaat verder naar het noorden en je komt aan in het Nationale Park Gorongosa. De natuur is hier prachtig en je kunt hier genieten van de aanwezigheid van vele bijzondere dieren. Geniet van de exotische vogels, maar ook van zebras, buffels, leeuwen en olifanten. Bij de stad Tete ga je kamperen in de natuur. Een heel bijzondere ervaring. Op weg naar het zuiden reis je door het Limpopo National Park. Ook hier vind je een prachtig aanbod van flora en fauna en zie je de pracht en praal van Afrika in haar volle glorie. De rondreis door Mozambique eindigt weer in Maputo, waar het vliegtuig terug naar Nederland op je staat te wachten.
Duur reisroute: 20 dagen
Beste reistijd: juni t/m september
Groepsreis of individueel: groepsreis
Extra's wil je meer weten over de hoogtepunten van deze rondreis door Mozambique? Maak dan gebruik van de informatie die je snel en eenvoudig kunt vinden op de digitale kaart hier op de site. Lees alles over de vele highlights van je rondreis in dit prachtige stukje Afrika.

Rondreis Mozambique

  • Geen rondreis gevonden?

    Je perfecte maatwerk rondreis of groepsreis Afrika nog niet gevonden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang aanbiedingen Zuid Afrika, NamibiÔŅĹ, Marokko, Egypte, Tanzania en overige Afrikaanse bestemmingen per e-mail als eerste.
  • Stuur deze site door

    Stuur je vrienden, collega's en familie nu een tip over mijn website met rondreisaanbiedingen.