Populaire routes Libie

Route: blauw
Highlights: Vanuit de hoofdstad Tripoli reis je de woestijn in richting het kleine dorpje Ghadames. Hier kun je goed zien hoe een oude nederzetting eruit ziet. IN Ghadames staan vele fraaie oude gebouwen die al eeuwenoud zijn. Ghadames is door de Unesco op de werelderfgoedlijst geplaatst. De reis gaat nu richting het Akakusgebergte. Per jeep reis je diep de woestijn in. Een zeer bijzondere ervaring. De nacht breng je ook door in de woestijn. Geniet van de stilte maar vooral van de onvergetelijke sterrenhemel. Bij de Fezzan bezoek je de grote zoutmeren. Een hele belevenis zo in de woestijn. Hierna reis je weer naar het noorden. Ten oosten van hoofdstad Tripoli breng je een bezoek aan Leptis Magna. Dit is een oude Romeinse nederzetting, waar je kunt genieten van de vele overblijfselen uit deze tijd. Hierna neemt de rondreis je weer mee naar Tripoli. Deze stad heeft veel te bieden. Naast de vele fraaie gebouwen, moet je zeker een bezoek hebben gebracht uit de oude Medina van Tripoli. In dit oude gedeelte van de stad kun je heerlijk wandelen door de smalle, maar zeer gezellige straatjes. Met een ervaring rijker, reis je terug naar Nederland.
Duur reisroute: 15 dagen
Beste reistijd: mei t/m septmeber
Groepsreis of individueel: groepsreis
Extra's een rondreis door het onbekende Libie kent vele fraaie hoogtepunten. Wil je meer lezen over deze highlights? Maak dan gebruik van de informatie die je snel en eenvoudig kunt vinden met behulp van de digitale kaart hier op de site.

Route: rood
Highlights: Deze rondreis start in de hoofdstad Tripoli. Vanuit deze stad vlieg je naar de stad Benghazi. Benghazi is een oude havenstad met vele Griekse en Romeinse invloeden. Onderweg naar Al Bayda, reis je langs Cyrene. Dit is een oude stad uit de Griekse tijd. De stad ligt vrij hoog en het uitzicht over het land en de prachtige Middellandse zee is zeer fraai. De komende dagen is Al Bayda de uitvalsbasis voor een aantal leuke excursies. Zo reis je via Ras Al Hilal naar de nederzetting bij Sabratha. Bewonder hier het theater en de vele overblijfselen van de oude stad. Na Sabratha reis je terug naar Tripoli, waar je rondreis door het verassende LibiŽ eindigt.
Duur reisroute: 8-10 dagen
Beste reistijd: mei t/m september
Groepsreis of individueel: groepsreis
Extra's deze rondreis neemt je mee naar de vele fraaie hoogtepunten langs de Libische kust. Wil je al meer lezen over de highlights van deze rondreis? Maak dan gebruik van de informatie die je snel en eenvoudig kunt raadplegen, met behulp van de digitale kaart hier op de site/

Rondreis Libie

  • Geen rondreis gevonden?

    Je perfecte maatwerk rondreis of groepsreis Afrika nog niet gevonden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang aanbiedingen Zuid Afrika, NamibiÔŅĹ, Marokko, Egypte, Tanzania en overige Afrikaanse bestemmingen per e-mail als eerste.
  • Stuur deze site door

    Stuur je vrienden, collega's en familie nu een tip over mijn website met rondreisaanbiedingen.